Serietipset.no

Serietips #1 – Backstrom

Kan du egentlig være en flink detektiv uten å ha et alvorlig alkoholproblem?

Sipovich, Wallander, Unser og en hel gjeng fiktive politimenn har alle slitt med sine problemer, enten det er alkohol, kvinner, menn eller dop. Men hva skjer om du putter alt inn i samme politimann? Da får du Everett Backstrom.

Backstrom er en politimann som arbeider litt på samme måte som House, i serien av samme navn. “Alle andre tar feil og til slutt finner jeg løsningen”. Han lyver, danser litt på gråsonen og hater generelt alt og alle som befinner seg i nærheten av ham.

Det er ikke uten grunn at slagordet for serien er: Total Dick. Brilliant detective.

Det som gjør Backstrom til en serie jeg anbefaler, er at de mange individuelle handlingsløpene fungerer så himla bra. De gjør at serien har et fint tempo gjennom hele sesongen, og det er fine paralleller mellom “ukens etterforskning” og handlingsløpene. Serien gir oss også et enormt spenn av følelser og situasjoner, og jeg fant meg selv i store latterkuler og nesten-gråtesituasjoner.

Selv om serien vakler litt i starten, finner den fort riktig vei etter episode tre. Vi får litt mer empati for hvorfor Backstrom er som han er, og teamet som jobber rundt han gir han litt mer motstand når det trengs. De kvitter seg også med noen barnesykdommer, som spesielt piloten slet litt med (les: Backstroms nesten-utenomjordiske konklusjoner).

Hvorfor skal jeg se Backstrom?

Vel, ingen har sagt at du se på Backstrom. Hvis du liker politiserier med en dæsj humor og drama, en Rainn Wilson som briljerer som innbitt politimann, en over middels gjeng med bifigurer og engasjerende handling – så burde du sjekke ut Backstrom!

Som en ekstra liten superbonus, får vi også en ekstremt velcastet “Pappa-Backstrom”.

Spoiler: Klikk her hvis du absolutt vil se hvem!

Vent litt.. er det bare én sesong?

Ja, det stemmer. Backstrom slet visstnok med et vanskelig sendeskjema, og fikk bare én sesong med 13 episoder. Heldigvis avsluttes ikke serien med en cliffhanger, og vi får faktisk en reell avslutning på historien om Backstrom.

Så.. Hvor kan jeg se Backstrom?

Vel, der sa du noe. Serien gikk på Fox i USA, så den finnes dessverre (ikke enda) på Netflix, Hulu eller en annen strømmetjeneste. Men, du kan enten kjøpe første episode på Amazon for 2.99$, eller stole fullt på meg og kjøpe hele sesongen for 9.99$.

Kjøp Backstrom-episoder her!

Serietipset-rating:

“Jeg trenger noe å bruke søndagen min på.”

iMDB-rating: 7,4

——————————-

Er det en serie du har lyst til å lese om før du tar steget, eller har du en serie jeg burde se? Tips meg i kommentarfeltet!

4 Replies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *