Serietips #3 – Oslo Zoo

Stakkars Amir. Det er ikke lett å være ferdigutdannet og jobbsøkende, når du har en master i sosialantropologi i bagasjen.
Mastersyken, anyone?

Det er så mye jeg har lyst til å skrive om Oslo Zoo, men jeg er redd for å spoile kremøyeblikkene. For det er mange av dem i denne serien – som balanserer ganske så fint på linjen mellom drama og komedie. Men vi prøver.

Hva gjør du når dama har lagt ut for to måneder med husleie, truer med å flytte ut, og jobbintervjuet med professoren som sa han digget masteroppgaven din på Blindern kanskje ikke likte den så godt allikevel?

Jo, du lyver om at du får jobb på Blindern, stjeler Mercen til fattern og begynner å kjøre Uber. Du skjønner kanskje hvor Oslo Zoo vil ta deg med? Ned i et nett av forviklinger for stakkars Amir.

Selv om Amirs historie er hovedfokuset i Oslo Zoo, møter vi alskens karakterer gjennom Uber-kjøreturene til Amir – og det er noe av det jeg digger aller mest med denne serien. Vi får små innblikk i livene til de som er innom Mercen til fattern til Amir.

Rasistiske gærninger, et utdrikningslag med jenter på jakt etter en pikk de kan se på (sorry mamma), en av gullstatuene fra Karl Johan og mye, mye mer. Den synske hunden Beethoven har også vært savnet i en uke, sånn forresten.


Men, den er norsk, da?

Jepp. Det er den.

Burde jeg ikke se Westworld eller den nye dokumentaren om han som kanskje dytta kona si ned en trapp, som ligger på Netflix i stedet for?

Kan du ikke se alle tre, da? ??‍♂️

Greit, hvor ser jeg Oslo Zoo da?

Alle episodene fra sesong 1 ligger ute på NRK Nett-tv her, og episodene er bare rundt 15 minutter korte – så det tar deg bare sånn.. ca 2 timer å se hele greia!

Jeg gadd ikke lese det du skrev og leter egentlig bare etter et terningkast – hva gir du Oslo Zoo?

?????

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *